Information till dig som söker bostad

Registrera dig som sökande
Så här går det till:

1. Registrera dig som sökande genom att fylla i formuläret här. Observera att alla fält med * måste fyllas i och att du ska kunna styrka din inkomst.

2. När du är registrerad kan du anmäla ditt intresse för de bostäder som är lediga.

3. När publiceringstiden på en lägenhet är slut, skickar vi ut ett erbjudande till de med högst köpoäng och som uppfyller övriga krav enligt vår uthyrningspolicy. De som har fått erbjudande blir sen kallade till visning av lägenheten.

Att stå i kö

Kötiden räknas från och med den dag du  registrerade dig.

Du måste förnya din köplats minst en gång varje kalenderår. Det gör du genom att logga in på Mina sidor. Din köplats förnyas automatiskt varje gång du loggar in på Mina sidor.

När du är inloggad på Mina sidor kan du under Din kundstatus se vilket datum du senast måste logga in igen för att förnya din köplats.

Om du inte förnyar din köplats varje kalenderår stryks du ur kön. Tänk på att det är ditt eget ansvar att förnya din köplats i tid. Lägg gärna in en påminnelse i din kalender.

Den sökande får tacka nej till tre erbjudanden under en 1-års period. Därefter börjar köpoängen om från 0 poäng. Uteblivet svar räknas som ett nej.

Att hyra en av våra bostäder

Simrishamnsbostäder har riktlinjer för hur många personer som får bo i samma lägenheter. Detta för att förhindra osunda boende-förhållanden. Vi ska kunna säkerställa ett bra boende för både de som bor i lägenheten och de kring boende, både utifrån säkerhets- och trygghetsaspekter, men även utifrån ventilation, avlopp och vattenförbrukning.

Våra riktlinjer är:

1rok – max 2 personer
2rok – max 3 personer
3rok – max 4 personer
4rok – max 5 personer
5rok – max 7 personer

För att få hyra en av våra bostäder måste du ha en stadigvarande inkomst.  Mer information finns i vår uthyrningspolicy.

Lediga bostäder

Spara filter som bevakningDet finns för tillfället inga lediga objekt

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss så fort som möjligt och svarar på alla dina frågor. Fält märkta med * är obligatoriska.

  •